Startside

Nyheter

Internasjonalt gjennombrudd for HÅGs design

HÅG tildeles den internasjonale og prestisjetunge designprisen red dot design award

13.08.2010

HÅG tildeles den internasjonale og prestisjetunge designprisen red dot design award: product design for kontorstolen HÅG Futu. red dot design award er en av verdens mest anerkjente designkonkurranser. Prisen gir med dette HÅGs fokus på skandinavisk design, et europeisk gjennombrudd.

red dot design er prisen for høy designkvalitet. Kun produkter som klart skiller seg ut fra sammenlignbare produkter på grunn av sitt enestående design, mottar det ettertraktede kvalitetsstemplet fra den internasjonale juryen. Juryen bedømmer produktene etter graden av innovasjon, funksjonalitet, ergonomi og miljø  samt brukervennlighet. I år har juryen valgt blant 4525 produkter fra 1636 bedrifter i 57 land.

HÅG Futu er en elegant arbeidsstol som ser imponerende enkel ut på utsiden, men hvor all funskjonalitet er bygget inn i stolen.  Gjennom flere års utvikling  er detaljer blitt perfeksjonert og stolen blir nå lansert internasjonalt. For HÅG, er red dot award en belønning for en langsiktig designstrategi, sier Research & Development direktør Christian Lodgaard: "Vi får igjen for mange år med  satsing  på design hvor balansert sittekomfort, kvalitet og miljøvennlige løsninger er hjørnestener i designfilosofien."

”Vi er stolte og glade for red dot award: product design. Denne prisen viser at innovasjon er helt nødvendig for å være ledende. Vår designfilosofi er viktig for å skape nye og varige konkurransefortrinn, og det er svært stimulerende med denne prestisjetunge prisen" sier Lars I. Røiri, administrerende direktør. "Salget av HÅG Futu har gått over all forventning, og stolen har hjulpet oss med å nå nye markeder, i tillegg til at vi har oppnådd større aksept hos viktige målgrupper, som designere og arkitekter. Derfor er det spesielt hyggelig å få en slik internasjonal anerkjennelse", avslutter han.

HÅG Futu har tidligere mottatt flere priser, blant annet Merket for God Design og Miljøprisen fra Norsk Designråd.

Den offisielle overrekkelsen av red dot design award  finner sted 5. juli i Essen i Tyskland.