Startside

Nyheter

HÅG design lønner seg

13.08.2010

Med utdelingen av den nye designprisen, Design Effekt prisen, den 15. oktober belønner Norsk Designråd for første gang designløsninger som i tillegg til god design også er lønnsomme. To av Design Effekt vinnerne - HÅG Conventio Wing og HÅG H09 viser helt tydelig at gjennomtenkt og langsiktig designstrategi kan gi gode resultater på bunnlinjen.

For Christian Lodgaard, direktør for Research & Development i HÅG, er Design Effekt prisene en belønning for langsiktig designstrategi: Gjennom mange år har man satset på god design som en hjørnestein i bedriften, sammen med balansert sittekomfort, kvalitet og miljøvennlige løsninger.

Vi er stolte og glade for Design Effekt prisen som viser at vi valgte riktig, da vi satset på nytt design i videreutviklingen av HÅG Conventio,” sier Lars I. Røiri, administrerende direktør. ”Med utgangspunkt i den eksiste¬rende designplattformen med innebygget vippemekanisme, designet vi et helt nytt sete og rygg og skapte med ny komfortabel polstring, en ny, bred og fargerik kolleksjon som er lett og robust. Grunndesignet kan fortolkes i en rekke varianter, som passer til alt fra skoler, kantiner, møte¬lokaler, konferansesaler og hoteller,” avslutter Lars I. Røiri, som kan konstatere at salget av Conventio-serien er steget med 100 % i volum og 80 % i verdi, siden 2006.

Juryens begrunnelse av prisen for HÅG Conventio Wing:
Nok et eksempel (fra HÅG) på bevisst bruk av design, styrt etter konsis og tydelig målbeskrivelse og godt dokumenterte resultater.

Designeren av HÅG H09 og Design Effekt prisen
Designeren av HÅG H09, Svein Asbjørnsen fra sapDesign, er stolt av Design Effekt prisen.

Det er naturligvis viktig for meg som designer, at mitt arbeid får oppmerksomhet, men det er vel så viktig at det skaper salg for produsenten. Det spesielle ved HÅG 09 kontorstolen i forhold til andre stoler, er ikke bare den synlige designen, men også alt det du ikke ser. Det er f.eks. to patenter i HÅG 09, én for ryggen og en for armlenene, og de to patentene gjør at alle – store som små, kan finne sin perfekte sitteposisjon i HÅG 09. I tillegg til at stolen beveger seg med brukeren i alle posisjoner. Både denne og tidligere priser HÅG H09 har fått, bekrefter at vi har lykkes med en totalløsning hvor designprosessen har ført til et godt resultat”, avslutter Svein Asbjørnsen.

Da HÅG H09 avløste HÅG Signét i 2004 steg salget av HÅG Premium kontorstoler med 170 % på et år. I forhold til HÅG Signét, har volumet av HÅG H09 totalt steget med hele 280 %.

Juryens begrunnelse av prisen for HÅG H09:
Alltid like trofast mot sin filosofi om designdrevet innovasjon, er verdier og ergonomi knyttet sammen til bunnlinje-glede som sitter.Design Effekt prisen

Norsk Designråd har for første gang utvidet den årlige designkåringen av ”Merket for god design” og ”unge talenter” med en prisutdeling som belønner design som har bevist sin evne til å selge. Den nye prisen heter Design Effekt prisen, og den gis kun til designprosjekter med en tydelig dokumentert årsak og virkning mellom den nye designen og prosjektets suksess. Den nye prisen er resultatet av et samarbeid med Design Association (DBA) i England, som gjennom de siste 20 årene har gjennomført en ”Design Effectiveness Award”, som er basert på et detaljert evalueringssystem, som måler effekten på designen, og som nå også brukes av Norsk Designråd. I dommerkomiteen sitter 34 av de mest designkyndige personene i Norden.

Designstrategi
Innovasjon er helt nødvendig for å være ledende. Scandinavian Business Seating har lang tradisjon for å satse på design og produktutvikling som viktige differensieringsfaktorer. Vi tar vår skandinaviske designtradisjon aktivt i bruk som ledd i å skape nye og varige konkurransefortrinn. Vi skal fremheve moderne skandinavisk design og videreutvikle våre ergonomiske løsninger. Vi vil dessuten fortsette å ha et sterkt fokus på å skape bransjens mest miljøvennlige og beste sitteløsninger basert på menneskets ulike behov. Vårt eget bidrag er høy kompetanse, kraft, vågemot, motivasjon og en stor porsjon entusiasme i forhold til oppgavene.

HÅG H09
Sitt godt. Sitt lenge.

HÅG H09 er en tidløs og robust arbeidsstol. Den gir et sterkt, solid og ikke minst pålitelig inntrykk når man ser den og når man setter seg i den. En stol i kompromissløs design av høy kvalitet i rygg og sete kombinert med en unik sittekomfort. Dette er noe så sjeldent som et meget brukervennlig luksusmøbel som lar kropp og sjel bevege seg fritt, på en moderne og avansert måte.

HÅG Conventio Wing
En solid lettevekter.

HÅG Conventio Wing er en dynamisk stol spesielt utformet med tanke på møter og konferanser. Den innebygde vippemekanismen inspirerer til variasjon og bevegelse som øker blodsirkulasjonen, konsentrasjonen og yteevnen hos medarbeiderne eller publikumet ditt. Stolen er utformet i lette materialer som tåler røff bruk. Enkelt vedlikehold gjør stolen særdeles egnet som bruksstol for blant annet skoler, universiteter, biblioteker, hoteller og konferansesaler. I tillegg har den en vingeformet rygg som gir stolen en vakker form. Stolen er designet av Peter Opsvik.