Startside

Filosofi

Dynamisk ergonomi: Alltid i perfekt balanse

En HÅG-stol balanserer kroppen på en intuitiv måte slik at du alltid sitter riktig. Vår filosofi sier at den neste sittestillingen alltid er den beste. Alle våre stoler er laget slik at du kan bevege hele kroppen, uten at du trenger å tenke på det. Det gjør at du kan yte bedre, samtidig som du føler deg vel. Du er alltid klar for en ny bevegelse og en ny oppgave!
 

Laget for menneskekroppen

Kroppen er ikke laget for å sitte stille, men for bevegelse og variasjon.

Vi har latt oss inspirere av at mennesker en gang greide å sitte på hesteryggen timevis i strekk. Vi skjønte at det hadde noe å gjøre med at de satt med kroppen rett, men likevel brukte den aktivt mens de red. Vi forstod at føttene våre spiller en viktig rolle når vi sitter lenge. Stigbøylene gjorde at rytterne brukte overkroppen mer aktivt når de satt – en viktig observasjon for oss siden aktive armer er en dyd av nødvendighet på kontoret!

Vi har også hentet inspirasjon fra barn fordi vi tror vi har mye å lære av dem. Barns "arbeidsdag" er utrolig variert, med stadige bevegelser og nye stillinger. Etter hvert som de vokser opp, blir de i stadig større grad bedt om å "sitte stille". Vi er ikke laget for å holde oss i ro, men for å leve et aktivt liv.

Bevegelse og variasjon

Vi er ikke laget for å sitte stille, men for bevegelse og variasjon.

Bevegelse er naturlig, nødvendig, stimulerende og behagelig. Livet selv er bevegelse. Vår måte å leve på har endret seg dramatisk, og et bevegelig sittemønster er derfor blitt viktig for at vi skal holde oss friske og være opplagt på jobben. Når vi utfører stillesittende arbeid og konsentrerer oss om en oppgave, flytter vi hender, armer og hode, men glemmer ofte bena. De parkerer vi i en statisk posisjon. Dette påvirker hele kroppen. Har du lagt merke til hvor trett du blir av å sitte lenge? HÅG-stoler inspirerer deg til å bevege føttene.

Alltid i perfekt balanse

Balanse er det beste utgangspunktet for bevegelse.

En dynamisk sittestilling krever Balansert Bevegelsesmekanisme og brukervennlige knapper for innstilling av stolen. Når du sitter i balanse, er det kroppen som styrer stolen og bestemmer når det er på tide å bevege seg eller å sitte i ro i en bestemt stilling.

Bevegelse av hele kroppen uten å måtte tenke på det.

Balansert Bevegelsesmekanisme er unikt for HÅG-stoler! I en HÅG-stol vipper forkanten av setet oppover når du lener deg bakover, og nedover når du lener deg fremover. Dermed stimuleres ankelbevegelsen, noe som igjen aktiverer blodsirkulasjonen i den nedre delen av leggene ("det perifere hjertet") og gir bedre sirkulasjon i hele kroppen. Resultatet er mer energi og større effektivitet på jobben.