Startside

Nyheter

HÅG Capisco Puls vinner Bo Bedres Grønn Pris 2011

31.08.2011

HÅG Capisco Puls har vunnet Bo Bedre Designpris 2011 i kategorien Grønn Pris. Scandinavian Business Seating blir tildelt denne prisen for å være en foregangsbedrift, som står på for en bred og dyp satsning på miljø i alle ledd av produksjon og materialevalg. Prisen vinnes for HÅG Capisco Puls.

I dag mottok Scandinavian Business Seating – Skandinavias største aktør innenfor utvikling, design og produksjon av kontorstoler, Bo Bedres Grønn Pris 2011. Prisen vinnes for HÅG Capisco Puls, som ble lansert for litt under ett år tilbake.

Bo Bedres grønne prisen er etablert for å sette ekstra fokus på miljøriktig design, og juryens begrunnelsen for å velge HÅG Capisco Puls er:

“Bo Bedre ønsker å sette fokus på miljøog klimariktige produkter. Den grønne prisen går til en aktør som virkelig har gjort en innsats for en bærekraftig utvikling i bransjen. Juryen ser på vinneren som en solid foregangsbedrift som har stått for en bred og dyp satsning på miljø i alle ledd av produksjonen og i materialvalg. De har blandt annet gått gjennom krevende og bevisstgjørende prosesser for å få Svanemerket”.

Bo Bedre Designpris jury
Juryen består av følgende medlemmer: Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad, designere og partnere i StokkeAustad. Designer og eier, Cathrine Kullberg, i Cathrine Kullberg Lighting. Widar Halén, avdelingsdirektør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Morten Kaels, interiørarkitekt, møbeldesigner MNIL og daglig leder i Kaels making Space. Grete Sivertsen, sjefredaktør i BO BEDRE.

CEO for Scandinavian Business Seating, Lars Røiri sier: ”Vi takker for Bo Bedres Grønne Pris som vi oppfatter som en anerkjennelse av vårt arbeid med å sikre fremtidens miljøriktige kontormiljøer. Hertil har vi lenge utviklet produkter – ikke minst HÅG Capisco serien, som i fjor mottok Svanemerket som den første kontorstolen i verden.”

Mer om HÅG Capisco Puls®
- en ny generasjon av den klassiske sadelstolen

HÅG Capisco Puls er videreutviklet fra den legendariske «sadelstolen» HÅG Capisco. Dette er en helt ny generasjon stoler – tilpasset den moderne og dynamiske arbeidsplassen. Akkurat som forgjengeren er den basert på forståelse av menneskekroppen og kroppens behov for stadig bevegelse. HÅG Capisco Puls fortsetter arven, samtidig som den utvider horisonten for Capisco-familien.

Den ikoniske stolen HÅG Capisco er inspirert av erfaringene til de første «langtidssitterne» – hesterytterne. Selv etter mange timer på hesteryggen har rytterne god sittestilling og en velbalansert overkropp. Denne observasjonen inspirerte utformingen av «sadelstolen», og har hatt stor påvirkning på sittestillinger siden. HÅG Capisco var foran sin tid når det gjelder miljøstandarder. Nesten tretti år senere er den fortsatt så godt som enestående.

HÅG Capisco Puls går enda lengre. For å imøtekomme morgendagens utfordringer har vi redusert unødvendige materialer, og reduserer dermed vår miljøbelastning. Skumpolstring kan ikke gjenvinnes. HÅG Capisco Puls bruker en minimal mengde skum, men er fortsatt komfortabel, og er klassens beste innen miljømessig design. HÅG Capisco Puls leveres i fem kraftige plastfarger, blått, gult, rødt, svart og lysegrått.

HÅG Capisco Puls®
– takten til en ny generasjon
I dagens foranderlige verden er bevegelse og variasjon det eneste som er sikkert. Det er derfor ikke overraskende at mennesker higer etter private rom der de kan arbeide på sine egne premisser – i eget tempo. HÅG Capisco Puls gjenspeiler takten og behovene til denne nye generasjonen. HÅG Capisco Puls er dens optimale arbeidsstol, som inspirerer til kreativitet og gjenspeiler brukerens individualitet, og støtter alle foretrukne sittestillinger.

Navnet reflekterer stolens intuitive reaksjon på kroppens naturlige bevegelse og ønske om å bytte til forskjellige naturlige stillinger. Samtidig som stolen tilpasser seg det moderne individets søken etter komfort og selvutfoldelse, gir den også helse- og produktivitets¬gevinster. Tross alt skal god design heller frigjøre enn begrense brukerne, og HÅG Capisco Puls er et bevis på dette prinsippet.For mer informasjon, kan du besøke www.sbseating.com eller ta kontakt med:

House of Communication A/S
Annette Spanggaard
annette@houseofcommunication.com
Telefon +45 33 22 00 20
Mobil + 45 29 26 20 24

Scandinavian Business Seating AS
Annette Hoff
annette.hoff@sbseating.com
Telefon +47 22 59 59 26
Mobil +47 97 14 78 22